Відділ освіти, молоді та спорту Локачинської РДА
Субота, 18.05.2024, 22:57
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 33

Педагогічна преса

МОН України

Статистика

Головна » 2013 » Квітень » 15 » В районі проведено атестацію педагогів
17:02
В районі проведено атестацію педагогів
Відповідно до пункту 6.1 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 6 жовтня 2010 р. № 930, (зі змінами) 10 квітня було проведено засідання районної атестаційної комісії.
У 2013 році в районні атестувалося 93 педагоги.
З них 81 – педагог із загальноосвітніх шкіл, 12 вихователів дошкільних закладів. 
За результатами атестації атестаційних комісій І рівня всі педагоги визнані такими, що відповідають займаній посаді у відповідності до п. 3.11., за винятком двох педагогів, яким рекомендовано пройти курсову перепідготовку (у графіку курсової перепідготовки вони стоять  на  2013 рік).
Двом педагогам перенесено  атестацію за їх заявами у відповідності до п.3.15 типового положення  на один рік.
У відповідності до п. 1.6. та 1.8 Типового положення, було проведено позачергову атестацію 10 педагогів з метою підвищення кваліфікаційної категорії за їх заявами, з них 7 атестувалися вперше. Двоє педагогів проходили атестацію за двома посадами.
Атестація в усіх школах району проходила в умовах доступності, широкої гласності і демократизації і здійснювалась на основі комплексної оцінки рівня кваліфікації, професійної діяльності шляхом проведення контрольних робіт, відвідування уроків, позакласних заходів, з врахуванням  думки батьків, учнів, педагогічного колективу.
Порушень Положення про атестацію не виявлено.
Педагоги шкіл району результативно працювали над підвищенням свого професійного рівня шляхом проходження курсової перепідготовки, самоосвіти, вивчення і впровадження в практику роботи інноваційних технологій навчання і виховання. Всі вчителі, які атестувались на підтвердження чи присвоєння вищої категорії і педагогічних звань, представили матеріали з досвіду роботи над проблемним питанням, методичні посібники, розробки уроків, позакласних заходів і інше, взяли активну участь у роботі районних педагогічних читань, а також у районному фестивалі педагогічних ідей на тему «Інноваційна діяльність педагога, як необхідна складова у формуванні компетентності вчителяі»,  районній  виставі  "Творчі сходинки педагогів”.
Більшість вчителів, які атестуються  взяли участь у районному конкурсі на краще вчительське портфоліо.
Методичні  рекомендації вчителя фізвихованя Старозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст. пройшли апробацію в районі і схвалені  на засіданні науково-методичної ради Волинського ІППО, протокол №1 від 16.02.13р.
Працівниками відділу освіти вивчено і схвалено на раді методкабінету (протокол №1 від 21.03.13р.) досвіди роботи 6-ти педагогів:
-          Пташук С.В., вчителя початкових класів Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. з проблеми «Використання ігрових технологій на уроках в початкових класах»
-          Бойко О.А., вчителя української мови і літератури Локачинського НВК, з проблеми «Активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках української та літератури».
-          Барана І.В., вчителя історії Старозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст., з проблеми «Використання краєзнавчого матеріалу на уроках історії».
-          Дурика М.Ю., вчителя фізкультури Старозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст., з проблеми «Значення гімнастики для розвитку фізичних якостей школяра».
-          Квік С.Я., вчителя світової літератури Кисилинської ЗОШ І-ІІ ст., з проблеми «Формування активної читацької особистості шляхом використання інтерактивних методів навчання».
-          Тимчука І.І., вчителя початкових класів Заячицівської ЗОШ І-ІІ ст., з проблеми «Розвиток розумових здібностей школярів засобами усної народної творчості»
Методкабінетом проведено моніторинг успішності творчої діяльності вчителів, які атестуються на встановлення вищої категорії і присвоєння педагогічних звань.
Всі педагоги, які атестуються володіють комп'ютером.
Керуючись п 2.7 Положення про атестацію, наказом відділу освіти №103/3 від  04.09.2012р. в усі навчальні заклади в склад атестаційних комісій було введено працівників районного відділу освіти і методкабінету, які надавали кваліфіковану методичну допомогу в узагальненні результатів вивчення професійної діяльності працівника, який атестується, і взяли участь у роботі засідань шкільних атестаційних комісій.
Із звітів працівників відділу освіти можна зробити висновок про те, що порушень Положення в атестаційний період і в ході засідань шкільних атестаційних комісій не спостерігалося.
В школах району проведено значну роботу з вивчення професійної, фахової компетентності та загальної культури педагогічних працівників.
В більшості навчальних закладів учителі, які атестувалися, проводили творчі звіти, предметні тижні, відкриті уроки, поширюється досвід проведення "Творчих портретів” вчителів, які атестуються на підвищення кваліфікаційних категорій, у переважній більшості, проводились районі  методичні заходи.
У навчальних закладах району  в період  з 27 березня по 30 березня проходили засідання шкільних атестаційних комісій.
Керуючись п. 2.12.2)  Положення, шкільними комісіями було розглянуто атестаційні матеріали на 79 педагогів загальноосвітніх навчальних закладів і прийнято рішення про відповідність 77 педагогічних працівників займаній посаді, двом педагогам надано рекомендацію «пройти курсову перепідготовку», 42 педагоги було   проатестовано на присвоєння і відповідність раніше присвоєним кваліфікаційним категоріям , а саме:
7 – проатестовано на встановлення 8 тарифного розряду”
15 – на присвоєння категорії "спеціаліст другої категорії”
10 – на відповідність раніше присвоєній категорії «спеціаліст першої категорії»
10 – на  присвоєння  категорії "спеціаліст першої категорії”
Із загальної кількості 15 педагогів атестувалися вперше, всім їм підвищено кваліфікаційні категорії.
Атестаційною комісією при районному відділі освіти було про атестовано 35 вчителів за поданнями атестаційних комісій І рівня з такими висновками:
-               відповідають раніше присвоєній кваліфікаційній категорії
«спеціаліст вищої категорії» – 8 чол. 
-               присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» - 14 чол.
-               відповідають раніше присвоєній категорії «спеціаліст вищої категорії» і:
 присвоєно педагогічне звання «старший вчитель» – 2 чол.;
 присвоєно звання «вчитель-методист» - 1;
-               відповідають раніше присвоєній категорії «спеціаліст вищої категорії» і
званню «старший вчитель» - 5 чол.,
званню «вчитель-методист» -2
-               присвоєно звання «старший-вчитель» - 1 чол.
Крім того районна атестаційна комісія розглянула атестаційні матеріали і прийняла відповідні рішення на:
-               вчителів початкових класів зош І ступеня – 2 чол.
-               педагогів дошкільних навчальних закладів   12 чол.
У засіданні районної атестаційної комісії взяла участь Малащук О.Г., провідний спеціаліст обласного управління освіти і науки.
 
 
Переглядів: 712 | Додав: Roma | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
lokachiosvita2024@gmail.com
Конструктор сайтів - uCoz