Відділ освіти, молоді та спорту Локачинської РДА
Субота, 18.05.2024, 21:59
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 33

Педагогічна преса

МОН України

Статистика

Головна » 2013 » Грудень » 23

19 грудня 2013 року  

19 грудня  у районному центрі відбулось урочисте відкриття новорічної ялинки. З наступаючими новорічними та різдвяними святами локачан та гостей селища привітали  голова райдержадміністрації Володимир Мазурок, голова районної ради Василь Демидюк, селищний голова Богдан Іус. Також на свято завітали Дід Мороз з Снігуронькою та мистецький колектив районного будинку культури.

Переглядів: 584 | Додав: Roma | Дата: 23.12.2013 | Коментарі (0)

19 грудня 2013 року
Мабуть найочікуванішим днем в році для сучасних дітлахів є Святого Миколая, що відзначається у нас 19 грудня. Вони пишуть йому листи з своїми побажаннями, кидають їх у поштову скриньку, або кладуть за вікно і моляться до нього просячи передусім здоров’я для батьків та близьких. Дітвора згадує, як вона себе поводила протягом року і лягаючи спати гадає, що ж зранку знайде під подушкою - різочку, чи подарунок.
Здавна Святий Миколай вважається опікуном дітей, бідних та знедолених і в наш час особливо приємним є те, що традиції обдаровувати дітей до яких з тих, чи інших причин це свято не завітає, відроджується. В день Святого Миколая в районному будинку школяра відбулось театралізоване дійство для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки та піклування. На свято прийшли керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району. Звертаючись до дітей та їх вихователів і опікунів, перший заступник голови  райдержадміністрації Михайло Скопюк наголосив: «Сьогодні головним завданням для влади відповідно до ініціатив, які проголосив Президент України Віктор Янукович, є соціальний захист та створення належних умов для виховання і розвитку майбутнього покоління. Тому одним із основних наших завдань, а особливо служб, причетних до роботи з дітьми, є захист та забезпечення найвищих інтересів дитини в усіх питаннях, які її стосуються.»
Керівники виконавчої влади та місцевого самоврядування привітали присутніх зі святом та вручили подарунки від Святого Миколая   36 дітям, придбані за кошти районного бюджету  на суму 4 тисячі гривень,а також солодощі від працівників районної  прокуратури
Переглядів: 649 | Додав: Roma | Дата: 23.12.2013 | Коментарі (0)

18 грудня 2013 року
У минулу суботу в районному будинку культури відбулося неординарне, унікальне як для нашого району так і області святкове дійство – урочиста церемонія вручення юним талантам та творчим педагогам Локачинського районного Будинку школяра Недержавної премії «Планета творчості». Організував цей захід, який, до речі, хоча й проходив втретє та став наймаштабнішим за свою історію, наш районний позашкільний заклад. Недержавна премії «Планета творчості» - найвища нагорода Локачинського районного Будинку школяра, яку отримують ті вихованці, які досягли значних успіхів за роки здобування додаткової позашкільної освіти.
У великій залі районного будинку культури зібралися не лише керівники гуртків позашкільного районного закладу та їх вихованці, а й почесні гості, батьки юних обдарувань, які прийшли порадіти за успіхи своїх дітей. У фойє були представлені персональні виставки робіт кращих вихованців районного Будинку школяра.
Розпочалась урочиста церемонія прологом «Країна мрій». Ведучими дійства були Інна Гринюк та Юрій Ребрук, Діана Фордюк та Максим Томчук. Нагородження проводила директор районного Будинку школяра Леся Йосипівна Войчук._______
Власне сама церемонія проходила у двох відділеннях. Перше – «Юний талант»: премія вручалася творчим, неординарним вихованцям Будинку школяра, на рахунку яких неодноразові перемоги у виставково-конкурсній діяльності обласного та Всеукраїнського рівнів. Нагородження відбулося у трьох номінаціях: «Юний талант року», «Надія року», «Відкриття року» згідно напрямків діяльності позашкільного закладу: мистецтво вокалу, декоративно-прикладне мистецтво, науково-технічна та еколого-натуралістична діяльність. Друге відділення – «Творчий педагог». Почесну премію «Планета творчості» здобули педагоги, вихованці яких стали володарями премії «Планета творчості».
Недержавну почесну премію в номінації «Юний талант року» у напрямку науково-технічна творчість отримали Вадим Гошій, Світлана Хитра, Микола Рижук, які здобувають додаткову освіту у гуртку «Юні раціоналізатори та винахідники» (керівник Ю. О. Купріюк), Сергій Жолнач (гурток «Радіоконструювання», керівник В. Г. Шпирковський). У напрямку декоративно-прикладне мистецтво нагороду отримали Дмитро Мельничук (гурток «Гончарство», керівник М. С. Поляков), Юлія Мілінчук (гуртки «Українська народна лялька», «Художня обробка паперу», керівник Ю. М. Мелесик), Олена Рижук (гурток «Декоративний розпис», керівник О. І. Деревич), Ангеліна Матвіюк (гурток «Бісероплетіння», керівник Н. В. Шпирка), Володимир Кулай (гурток «Художня обробка берести», керівник А. К. Ковальчук). Ольга Скакун одержала Недержавну почесну премію в номінації «Юний талант року» у напрямку еколого-натуралістична діяльність (гурток «Шкільне лісництво», керівник С. П. Скакун), а Ольга Городнюк, яка здобуває додаткову освіту в ансамблі естрадної пісні «Соняшник» (керівник І. О. Гринюк) - в номінації мистецтво вокалу.
В номінації «Надія року» Недержавну Почесну премію «Планета творчості» у напрямку науково-технічна творчість вручено Сергію Оксентюку, який здобуває додаткову освіту у гуртках «Радіоконструювання», керівник В. Г. Шпирковський та «Юні раціоналізатори та винахідники», керівник Ю. О. Купріюк, у напрямку декоративно-прикладне мистецтво – Дарині Ляшук (гурток «Бісероплетіння», керівник Н. В. Шпирка), Світлані Андрійчук, Оксані Давидчук (гурток «Ручне ліплення», керівник М. С. Поляков), Максиму Береському (гурток «Художня обробка берести», керівник А. К. Ковальчук), Лесі Ятчук (гурток «Тістопластика», керівник А. О. Фордюк), у напрямку мистецтво вокалу – Анастасії Турелик, Владиславу Шевчуку (ансамбль естрадної пісні «Соняшник», керівник І. О. Гринюк), Анастасії Новосад (клас вокалу, керівник В. І. Костючко). «Відкриттям року» у напрямку мистецтво вокалу стала Богдана Крутій (клас вокалу, керівник В. І. Костючко), у напрямку «Обличчя Будинку школяра» – Діана Фордюк та Максим Томчук, які здобувають додаткову освіту у гуртках «Тістопластика», керівник А. О. Фордюк та вокально-хореографічному ансамблі «Цвітень», керівник І. О. Гринюк, та є постійними ведучими багатьох заходів, які проводить районний Будинок школяра не лише на районній, а й на обласній сценах.
Окрім спеціально виготовлених нагород у вигляді стилізованого глобуса, що символізує Планету творчості, всі ці вихованці одержали святковий подарунок від фірми «Антарес-7» та подарункові Сертифікати від магазинів «1002 дрібниці», «Скриня». Їхнім батькам оголошено Подяки дирекції районного Будинку школяра та вручено квіти.
Почесними Недержавними преміями «Планета творчості» в номінації «Творчий педагог»  відзначені Юрій Олександрович Купріюк, Віктор Гнатович Шпирковський, Сергій Павлович Скакун, Микола Сергійович Поляков, Оксана Іванівна Деревич, Наталія Василівна Шпирка, Юлія Миколаївна Мелесик, Андрій Костянтинович Ковальчук, Аліна Олександрівна Фордюк, Інна Олегівна Гринюк, Василь Іванович Костючко. Всі вони також отримали грошову винагороду від Світлани Анатоліївни Семченкової, начальника відділу освіти райдержадміністрації та святковий подарунок від фірми «Антарес-7».
Спеціальну премію «Планета творчості» в номінації «Сприяння та фінансова підтримка позашкілля» отримав голова районної ради Василь Ілліч Демидюк. Такої ж відзнаки удостоєний й голова райдержадміністрації Володимир Максимович Мазурок. Начальник відділу освіти Локачинської райдержадміністрації Світлана Анатоліївна Семченкова нагороджена в номінації «Управлінська діяльність та розвиток позашкілля району». Провідний спеціаліст з питань виховної роботи управління освіти та науки Волинської облдержадміністрації Оксана Григорівна Малащук постійно працює над урізноманітненням змісту та напрямків діяльності позашкілля області. Тож Оксана Григорівна стала «Почесним позашкільником області», а заступник голови райдержадміністрації Михайло Якович Скопюк, який  майже 20 років очолював відділ освіти райдержадміністрації, постійно виявляв підтримку та сприяв розвитку районного Будинку школяра, -  «Почесним позашкільником району». Спеціальну премію «Планета творчості» в номінації «Управлінська діяльність та розвиток позашкілля області» передали й начальнику управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Олександру Степановичу Хомичу.
«Меценатом Будинку школяра» став Вадим Іванович Луцький. Вадим Іванович проживає у м. Чернівці, очолює підприємство «Антарес-7». Саме він - успішний підприємець та шанувальник дитячої та педагогічної творчості – став меценатом цього дійства та забезпечив подарунками володарів Недержавної премії «Планета творчості». Нагороду для Вадима Луцького отримала племінниця Анна Деревич. Відзначено й керівника гуртків Локачинського районного Будинку школяра, дійсного члена Геральдичного товариства України Івана Івановича Хамежука, який є автором почесної нагороди: Іван Іванович отримав Спеціальну премію «Планета творчості» в номінації «Дизайнер Будинку школяра».
Під час урочистої церемонії лунали пісенні подарунки від вихованців Будинку школяра Ірини Шамрило, Ванесси Чайковської, Ольги Городнюк, Насті Новосад, Владислава Шевчука, Богдани Крутій, випускників класу вокалу Ганни Плечелюк, Василя Шеха та керівника класу вокалу Василя Костючка.
Щиро привітали нагороджених, побажавши їм нових ідей та перемог на різноманітних конкурсах, весь колектив районного Будинку школяра, який навіть у нелегкий у фінансовому плані рік зумів досягти вагомих успіхів не лише в області, а й на всеукраїнському рівні, Оксана Малащук, Василь Демидюк, Михайло Скопюк, Світлана Семченкова. Мама Світлани Хитрої – Ірина Степанівна, дякуючи за нагороду своєї доньки, сказала: «Подорож довжиною в тисячу миль починається з першого кроку. І для наших дітей цей перший крок – районний Будинок школяра, в якому вони здобувають неоціненні знання та навички».
Михайло Скопюк вручив грошові премії лауреатам «Планети творчості» Вадиму Гошію та Сергію Жолначу, та передав матеріальну винагороду від Володимира Мазурка Олені Рижук та Юлії Мілінчук. На закінчення урочистої церемонії директор районного Будинку школяра Леся Войчук подякувала усім за підтримку та взаєморозуміння. Також, Леся Йосипівна поділилася з присутніми приємною новиною: напередодні свята педагогам Оксані Деревич та Миколі Полякову присвоєно звання  народний майстер України.
Спонсорами цього дійства, окрім фірми «Антарес-7» також стали приватні підприємці Галина Максимюк, Валентина Ковальчук, Ірина Шостак, Оксана Зборовська, Оксана Хвалеба, Володимир Гальчун.
Ірина РОМАНЮК

Переглядів: 914 | Додав: Roma | Дата: 23.12.2013 | Коментарі (0)

lokachiosvita2024@gmail.com
Конструктор сайтів - uCoz