Відділ освіти, молоді та спорту Локачинської РДА
Неділя, 19.05.2024, 01:19
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 33

Педагогічна преса

МОН України

Статистика

Головна » 2014 » Січень » 17
15 січня 2014 року
 Обговорено план заходів з підготовки та відзначення в  районі 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка
15 січня голова райдержадміністрації Володимир Мазурок провів засідання організаційного комітету із підготовки та відзначення в районі 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
З метою гідного відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка 11 квітня 2012 року Президент України видав Указ за № 257, згідно з яким 2014 рік оголошено Роком Тараса Шевченка. Згідно із зазначеним актом Глава держави поставив низку завдань, метою яких є реалізація ювілейних заходів, спрямованих на увічнення пам'яті Великого Кобзаря, вивчення та популяризацію його спадщини тощо.
При цьому Президент України Віктор Янукович наголошує, що гідне відзначення 200-річчя Тараса Шевченка має консолідувати українське суспільство, зміцнювати імідж Української держави. 
На генеральній конференції 37-ї сесії ЮНЕСКО (Париж, 4 – 20 листопада 2013 року) 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка було включено до Календаря пам'ятних дат, до відзначення яких ЮНЕСКО приєднуватиметься протягом 2014 – 2015 років.
Серед основних ювілейних заходів, що проходитимуть в Україні – відкриття оновленого Національного музею Тараса Шевченка, проведення Урочистої академії у Національному палаці мистецтв "Україна", Шевченківського міжнародного літературного конгресу , Всеукраїнського Шевченківського форуму "Свою Україну любіть" та інших. 
До організації та проведення ювілейних заходів долучається і Локачинський район, адже, як підкреслює керівник району Володимимр Мазурок, Тарас Шевченко став знаковою, майже культовою фігурою у формуванні національної самосвідомості серед української інтелігенції, і його вплив на національну культуру залишається значним до цього дня. 
Ряд важливих і знакових заходів відбулось у районі ще у минулому році, зокрема, запам’ятався глядачам творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців Локачинського району «З Кобзарем у серці»,постановка вистави Т.Г.Шевченка «Катерина» народного аматорського театру районного будинку культури та звітний концерт викладачів та учнів  Локачинської дитячої музичної школи «Іду з дитинства до Тараса»
Фахівцями центральної районної бібліотеки організовано та проведено районний літературний конкурс читців «Вогонь поезії не згас», презентацію книжково-ілюстративної виставки «Віч-на-віч з Шевченком» та виставку виробів народних умільців «З Кобзарем у серці» на творчому звіті району. Не залишились осторонь святкових заходів читачі та працівники районної дитячої бібліотеки. Активну участь у відзначенні річниці Кобзаря беруть учні НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІ ст..-гімназія» - вони були учасниками та глядачами літературного свята «України слово – народу мудрість і Тараса заповіт». Працівники мережі бібліотечних установ району доносять палке Тарасове слово до жителів району: у Затурцях відбулась Шевченківська академія «Тебе славна Україна повік не забуде», конкурси читців «І оживе добра слава, слава України» проведено у бібліотеках сіл Крухиничі, Маньків, Тумин, Губин, Заячиці. Переповнені зали зібрали літературно-музичні вечори «Нічого кращого немає, як тая мати молодая» у селі Коритниця та Колпитів.
Визначено ряд першочергових заходів , які заплановано провести у районі у 2014 році для відзначення 200-річного ювілею Тараса Григоровича Шевченка . А саме, в закладах культури району проводитимуться тематичні вечори, святкові концерти, вистави, виставки творчості художніх робіт, літературні години, поетичні читання, присвячені творчості Великого Кобзаря, зокрема, у центральні районній бібліотеці пройде тиждень шевченківської книги «Свого народу я поет», у бібліотеках філіях- літературно-театралізоване свято «Вклонімся Кобзарю», літературно-музичний вечір-вшанування «У слові праведнім, у славі світовій», викладачі та учні дитячої музичної школи готують творчий звіт «Слухайте голос безсмертний Тараса», а народний аматорський театр Козлівського СБК - постановку вистави Т.Г.Шевченка «Безталанна» 
«Культурно-мистецькі заходи, присвячені творчості Тараса Шевченка, традиційно викликають великий інтерес у жителів району і широко відзначаються. Тому всі заходи, прийняті в рамках підготовки до святкування 200-річчя Тараса Шевченка, повинні бути виконані. Президент України Віктор Янукович визначив одним із пріоритетних завдань влади – створення умов для подальшого розвитку культури і духовності українського суспільства, адже це той неоціненний скарб народної творчості, який передається із покоління в покоління,» наголошує голова райдержадміністрації Володимир Мазурок.
 
 
Переглядів: 705 | Додав: Roma | Дата: 17.01.2014 | Коментарі (0)

lokachiosvita2024@gmail.com
Конструктор сайтів - uCoz