Відділ освіти, молоді та спорту Локачинської РДА
Субота, 18.05.2024, 16:37
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 33

Педагогічна преса

МОН України

Статистика

Головна » 2014 » Квітень » 25

  Відділ освіти протягом І кварталу 2014 року організовував роботу навчальних закладів району по реалізації Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про дошкільну освіту», виконанню вимог Указу Президента України № 926/2010 від 30 вересня 2010 року «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні».

      Проведено атестаційну експертизу  ЗОШ І-ІІст. с.Озютичі,, П'ятикори, зош Іст.с. Дорогиничі, Крухиничі, П'ятикорівського ДНЗ. 

      Підготовлено і проведено два засідання колегії відділу освіти, на яких розглянуто слідуючі питання:

·         Аналіз результативності установ та закладів освіти за 2013 рік та завдання щодо реалізації освітньої політики в районі на 2014рік;

-  Про  результати проведення атестаційної експертизи  ЗОШ І-ІІст. села П’ятикори ;

-  Про  результати проведення атестаційної експертизи П’ятикорівського ДНЗ;

-   Про результати  атестаційної експертизи ЗОШ І ст.села Дорогиничі
 
       Протягом  кварталу згідно річного плану відділу освіти проведено 3 наради керівників загальноосвітніх навчальних закладів, на яких розглядалися питання удосконалення навчально-виховного процесу.

          В січні місяці районним методичним кабінетом було проведено науково-методичну конференцію на тему «Уміння вчитися як ключова компетентність загальної середньої освїти», в березні – районний семінар вчителів історії за участю працівників  ВІППО на тему «Використання художньої літератури на уроках історії».В березні місяці також проведено науково- практичну конференцію вчителів математики за участю доцента кафедри теорії та методики викладання шкільних предметів ВІППО, кандидата педагогічних наук Трачук Т.В. на тему «Психолого-педагогічні аспекти особистісно орієнтованого навчання»

   Проведено місячник педагогічної майстерності, який завершився фестивалем педагогічних ідей і виставкою «Творчі сходинки педагогів  району».

    Успішною для  педагогів нашого району була участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2014». Всі п’ять учасників продемонстрували високий професіоналізм і, як результат,  двоє вибороли почесне звання лауреата, а саме: Гапяк Олександр Володимирович, директор Озютичівської ЗОШ, і Шумук Тетяна Василівна, вчитель початкових класів Локачинського НВК. Ще троє учасників визнані кращими в окремих номінаціях, а саме: Баран Людмила Федорівна, вчитель світової літератури Старозагорівської ЗОШ, Мелечко Людмила Миколаївна, вчитель географії Бубнівської ЗОШ і Войтович Володимир Вікторович, вчитель трудового навчання Маньківської ЗОШ.

З метою пошуку, підтримки, розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді переможці ІІ (районного) етапу взяли участь обласних олімпіадах, де показали непогані результати. Так представники району вибороли 28 призових місць, з них 10 других місць та 17 третіх місць. А учениця 11 класу зош І-ІІІст.ім.В.К.Липинського с.Затурці Ковальчук Вікторія, зайнявши І місце на обласній олімпіаді з інформаційних технологій,  успішно виступила на Всеукраїнській олімпіаді, де зайняла ІІІ місце.   Радісною була перемога учня зош І-ІІст. с. Білопіль Воляника Миколи на обласній олімпіаді з хімії, де він виборов ІІІ місце.

Не відстали від учасників обласних олімпіад і слухачі Локачинської філії Волинського відділення МАН України, які привезли з обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт 4 перемоги, що становить 50% від усіх учасників району в захисті.

Команда   юних істориків ів Локачинського району,  яка була представлена учнями  НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІст.-гімназія» зайняла ІІІ місце у ХVI обласному турнірі.  В обласному турнірі юних журналістів  команда  району зайняла також ІІІ місце.

Гран-прі на право представляти Волинь на Всеукраїнському конкурсі екологічних агітбригад, який відбудеться у Вінниці виборов агітколектив «Паросток » зош І-ІІІст.ім. В.К.Липинського с.Затурці.

Успішно виступила команда дівчаток Локачинської ДЮСШ, завоювавши бронзові медалі  в міжобласному  турнірі пам'яті В.Бубнюка   з  футзалу . 

На весняних канікулах  учні району взяли участь в пробному  зовнішньому незалежному оцінюванні, яке проходило в Локачинському НВК.

При підтримці народного депутата України С.В.Мартиняка до 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка в районі проведено конкурс «Великому  Кобзареві присвячується…».

Переглядів: 707 | Додав: Roma | Дата: 25.04.2014 | Коментарі (0)

lokachiosvita2024@gmail.com
Конструктор сайтів - uCoz