Відділ освіти, молоді та спорту Локачинської РДА
Неділя, 19.05.2024, 01:47
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 33

Педагогічна преса

МОН України

Статистика

Головна » Архів матеріалів
20 листопада 2013 року
Тиждень Позашкілля «Кожній дитині – можливості для творчого розвитку»

Указом Президента України 2013 рік оголошено Роком дитячої творчості. Головна характеристика творчості - створення нового. Бути творчою людиною означає в усе навколо вносити своє, індивідуальне, унікальне, оригінальне й неповторне. Для цього потрібно вміти виходити за узвичаєні рамки, не боятися мислити, уявляти, фантазувати. Всі ці риси притаманні вихованцям Локачинського районного будинку школяра, які з 18 по 25 листопада під керівництвом своїх наставників проводять Тиждень Позашкілля «Кожній дитині – можливості для творчого розвитку».
Розпочався Тиждень відкриттям персональної виставки творчих робіт Оленки Рижук «Чарівний світ народного мистецтва». 
Свою роботу митці продовжили акцією «Позашкільна освіта у сільській школі», яка передбачала ознайомлювально-презентаційну пересувну виставку дитячої науково-технічної та декоративно-прикладної творчості «Країна юних талантів», майстер-класи «Діти – дітям» з профільних видів декоративно-прикладного мистецтва та концертну програму вихованців «Дитинства світ».
Із захопленням спостерігали учні Зубильненської ЗОШ І-ІІ ст.. та Линівської ЗОШ І-ІІІ ст.. за майстер-класами гуртківців та керівників гуртків з тістоплатики (керівник гуртка Фордюк Аліна Олександрівна), гончарства (керівник гуртка Поляков Микола Сергійович), паперопластики (керівник гуртка Зюзюн Людмила Климівна). 
Експонувалась виставка робіт петриківського розпису Оленки Рижук і в районній державні адміністрації. Спілкуючись з директором районного Будинку школяра Лесею Войчук  
та гостями на відкритті виставки, голова райдержадміністрації Володимир Мазурок наголосив: «Невипадково 2013-й став роком модернізації позашкільної освіти, роком піднесення дитячої творчості, розвитку талантів, удосконалення виховної системи. Оскільки формування творчої особистості, турбота про обдаровану молодь, її інтелектуальний, духовний та фізичний розвиток є одним із пріоритетних напрямів політики Президента України Віктора Януковича»
Дорогі локачани! 23 листопада день пам’яті жертв голодоморів в Україні, 80-ті роковини Голодомору 1932-1933 років. Звертаємось до вас з проханням сьогодні вшанувати пам'ять мільйонів українців, які безневинно загинули в трагічні для нашого народу 1932-1933 роки. Закликаємо вас, дорогі земляки, долучитися до Всеукраїнської акції «Запали свічку» та в цей день о 16.00 год. запалити лампадки в своїх оселях .
20 листопада 2013 року
Юкіе Мокуо: Україна належить до країн з достатньо високим рівнем забезпечення прав дитини
Україна належить до країн з достатньо високим рівнем забезпечення прав дитини. Про це сказала голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо під час спільної прес-конференції з Уповноваженим Президента України з прав дитини Юрієм Павленком до Дня спільних дій в інтересах дітей - Дня прийняття Конвенції ООН про права дитини, який у світі відзначається 20 листопада.
«Дивлячись на всі ті високі зобов’язання щодо захисту прав дітей, які взяла на себе Адміністрація Президента України, Кабінет Міністрів України, ми констатуємо той факт, що питання захисту прав дитини в Україні справді на високому рівні. Це дуже хороша новина», - наголосила голова ЮНІСЕФ в Україні.
Юкіе Мокуо визнала значний поступ України в напрямку забезпечення та захисту прав дитини та подякувала за співпрацю Уповноваженому Президента з прав дитини. «За два роки діяльності Уповноваженого з прав дитини відбулося багато зрушень у напрямку захисту прав дітей», - відзначила вона.
У свою чергу, Уповноважений Президента з прав дитини підкреслив, що Глава держави приділяє особливу увагу питанням захисту прав дітей.
Зокрема, зазначив Ю.Павленко, в Україні стабільно зменшується кількість дітей, які втрачають батьківську опіку, а кількість дітей-сиріт, влаштованих у сімейні форми виховання, постійно збільшується. «Реалізується успішна, результативна, визнана ефективною міжнародними експертами політика щодо усиновлення та влаштування дітей-сиріт у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу», - сказав він.
«Малюкова смертність за останні роки знизилася на 27%», - сказав Ю.Павленко. У цьому контексті Уповноважений Президента наголосив, що Україна повністю виконала Цілі розвитку Тисячоліття, які, зокрема, полягають у зниженні на 2/3 показника малюкової та материнської смертності від базового 1990 року. Також він зауважив, що на сьогодні «це показник держав європейського регіону».
«Протягом 2012-2013 років маємо сталість показника захворюваності і стабільність показника інвалідності - це свого роду позитив, адже свідчить про результат застосування найкращих практик виявлення хвороб у дітей», - відзначив Уповноважений Президента.
Ю.Павленко також додав, що в Україні збільшується матеріальна допомога сім’ям із хворими дітьми, дітьми-інвалідами, запроваджено соціальну підтримку сімей з дітьми, реформуються інтернатні заклади в центри з надання допомоги сім’ям з дітьми, центри реабілітації для дітей. Крім того, відзначив він, запроваджується інклюзивна освіта, зростає кількість дитячих садків та закладів позашкілля.
Водночас, акцентував увагу Ю.Павленко, практично кожне право дитини в Україні все ще потребує захисту.
«Президент України вимагає від органів влади не тільки забезпечувати права дитини, а й захищати дитину, розуміти не тільки фінансові обов’язки по відношенню до дітей, а й виконувати, забезпечувати, охороняти немайнові особисті права дитини: поважати і враховувати думку дитини, чути дитину, забезпечувати найвищі інтереси дитини в усіх питаннях, які її стосуються», - наголосив Ю.Павленко. Особливо, підкреслив він, коли це стосується права дитини бути вислуханою і почутою, не піддаватися дискримінації, насильству, визнання індивідуальності кожної дитини, збереження та підтримка сім’ї та сімейного оточення дитини, захист від небезпечної інформації.
Уповноважений Глави держави звернув увагу на те, що Конвенція ООН про права дитини є важливим документом для розуміння дитиною та дорослими. «Втім, як показують дослідження, хоча 96% дітей і знають про Конвенцію ООН про права дитини, але далеко не всі діти і дорослі розуміють цей документ, знають зміст його статей, далеко не всі знають права дитини і вміють їх відстоювати», - сказав він.
«Дитина, яка знає та вміє користуватися своїми правами, є більш захищеною і здатною сформувати свої обов’язки по відношенню до інших», - наголосив Ю.Павленко. Саме тому, зауважив він, Уповноважений Президента з прав дитини розпочав цикл уроків про права дитини в загальноосвітніх школах і направив звернення до Міністерства освіти і науки щодо вдосконалення практики і формату викладання шкільного предмету про права дитини, імплементації положень Конвенції в усі предмети гуманітарного та природничого циклів у школах.

Прес-служба Президента України Віктора Януковича
Переглядів: 668 | Додав: Roma | Дата: 22.11.2013 | Коментарі (0)

На виконання  наказу управління освіти і науки облдержадміністрації від 17.10.2013 р. №564 30 жовтня цього року у Мовчанівському лісі Локачинського району пройшли зональні обласні особисто-командні змагання зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді «Волинська осінь», в яких взяли участь 157 спортсменів з 10 районів та міст області.

Вони проходили по 3-х вікових групах (2001-2002 р.н.,1999-2000 р.н.,1997-1998 р.н.) серед юнаків і дівчат окремо.

Основу команди нашого району становили учні Затурцівської ЗОШ І-ІІІст. Крім них, в команду входили юні туристи з НВК «Локачинська ЗОШ-гімназія», Старозагорівської, Озютичівської, Великоокорської шкіл.

Хоча в цей день погода мало сприяла спортсменам, сіявся дощ, але це не перешкодило проведенню змагань. Боротьба на спортивних трасах не припинялася ні на хвилину.

З перших стартів лідерство захопила наша команда. Справжніми лідерами команди були вихованці Затурцівської  ЗОШ І-ІІІст.  Так  Лазарук Роман став переможцем серед юнаків середньої вікової групи. У старшій групі Дацюк Дмитро зайняв І-е місце, Карабін Сергій – ІІ-е. Посильний вклад у перемогу зробили Бобрик Катерина, Мотрій Дмитро (Локачинський НВК),  Яцюк Ірина, Боць Лілія, Ляшук Дарина (Старозагорівська ЗОШ). Залікові очки нашій команді принесли також  учні Озютичівської і Великоокорської ЗОШ І-ІІст. Все це разом і принесло перемогу та кубок за І-е місце команді нашого району.

Готували юних туристів до змагань тренери Ковальчук О.В. (Затурцівська ЗОШ), Бугаєв В.Б. (Локачинський НВК), Дурик М.Ю. (Старозагорівська ЗОШ), Гап‘як О.В. (Озютичівська ЗОШ), Іващук М.М. (Великоокорська ЗОШ).

Переглядів: 595 | Додав: Roma | Дата: 04.11.2013 | Коментарі (0)

24 жовтня 2103 року  у ЗОШ І-ІІІ ст. ім..В.К.Липинського   відбулося урочисте відкриття  Музею історії села  Затурці.  Відкриття   музею присвячене 510-ій  річниці  першої писемної згадки про село Затурці. У відкритті музею взяли участь заступник голови Локачинської райдержадміністрації М.Я.Скопюк, голова Локачинської районної ради Демидюк В.І., начальник відділу освіти С.А.Семченкова, журналіст обласної газети «Волинь» В.Штинько. Ініціаторами створення музею були  дирекція та  педагогічний колектив школи  та  місцевий краєзнавець Харитон Пилипович Сегейда, який в минулому  працював вчителем історії Затурцівської середньої школи. Більша частина унікальних  пам’яток  старовини, що представляють  експозицію музею,  зібрана  Харитоном  Сегейдою  впродовж свого життя. В музеї також представлені копії козацької зброї, відзнаки козацької старшини, моделі літаків часів Великої Вітчизняної війни та ін. Відтворено також побут жителів села у різні історичні епохи, закарбовано  імена людей, які залишили вагомий слід у розвитку села. Значна робота була  проведена  вчителем  історії ЗОШ І- ІІІст.с.Затурці Радчук Л.О. та її учнями, які  працювали над збором  документальних пам”яток  про історію села в різні епохи.  Діти зустрічалися із старожилами села, збирали їх свідчення. Потрібно відмітити, що у Затурцівській школі Музей історії села є вже  третім по рахунку музеєм, оскільки  свого часу у школі було відкрито кімнату –музей В.К.Липинського та  музей історії школи.
               
 
 
Переглядів: 825 | Додав: Roma | Дата: 01.11.2013 | Коментарі (0)

1 вересня  2013 року в  усіх  навчальних  закладах  району  відбулися святкові лінійки, присвячені Дню знань. Прозвучав  Перший дзвінок, який сповістив  про початок нового 2013-2014 навчального року. В  районі  цьогоріч   вперше за  шкільні  парти  сядуть  256 першокласників.

Традиційно із святом  Першого дзвінка школярів, педагогічні колективи, батьків вітали представники органів державної влади, місцевого самоврядування, спонсори.

Навчальний рік  2  вересня  розпочався переглядом  телевізійного уроку, присвяченого 200-річчю від дня народження  Т.Г.Шевченка.

Переглядів: 572 | Додав: Roma | Дата: 02.09.2013 | Коментарі (0)

Гаряча телефонна лінія

У зв’язку із численними зверненнями до МОН, Міністерство освіти і науки України доручає терміново організувати роботу телефонної гарячої лінії для надання консультацій батькам першокласників. 

   Рекомендуємо до початку навчального року провести збори для батьків дітей, які підуть до першого класу.

   Гаряча телефонна лінія Міністерства освіти і науки України з цього питання:  (044) 481-47-68, відділу освіти Локачинської райдержадміністрації 2-13-09, 2-11-33.

  Просимо довести інформацію до відома, учителів перших класів  загальноосвітніх шкіл та  батьків майбутніх першокласників.


Переглядів: 581 | Додав: Roma | Дата: 30.08.2013 | Коментарі (0)

На виконання Листа обласного управління освіти щодо проведення Всеукраїнської акції "Нові стандарти - нова школа", відповідно до графіка делегації Локачинського району у складі Семченкової С.А., начальника відділу освіти, Журавлюк В.М., завідувача райметодкабінету, Дацюка М.С., директора Шельвівської ЗОШ І-ІІІ ст. і Кошицького І.Є., директора Маньківської ЗОШ І-ІІІ ст., 18 червня відвідала ряд навчальних закладів Турійського району з метою ознайомлення зі станом готовності до впровадження нового державного стандарту в 2-х та 5-х класах у 2013-2014 н.р. Пропонуємо фоторепортаж. 19 червня освітяни нашого району прийняли делегацію Іваничівського відділу освіти в складі Жук Н.А., начальника відділу, Маймури М.С., завідувача РМК, Шевчик М.С., директора Іваничівського НВК - гімназія", Ілюшка В.В., директора ЗОШ І-ІІІ ст. с.Колона та методиста з початкової освіти. Гостей зустріли колективи Козлівської ЗОШ І-ІІ ст., Локачинського НВК, Марковичівської ЗОШ І ст., Шельвівської ЗОШ І-ІІІ ст., Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. і Маньківської ЗОШ І-ІІІ ст. Пропонуємо фоторепортаж. Відділ освіти висловлює вдячність організаторам зустрічі, керівникам освіти Турійського району і делегації від Іваничівського району. Бажаємо Вам успішного впровадження нового Державного стандарту загальної середньої освіти, а також успішно реалізувати себе у професійній діяльності й створювати сприятливі умови для самореалізації педагогів та формування творчої особистості Ваших учнів.
Переглядів: 604 | Додав: Roma | Дата: 19.06.2013 | Коментарі (0)

17 травня на базі Локачинського НВК відбулося районне свято "Ми майбутнє твоє, "Україно", на якому відзначили обдарованих учнів, які стали переможцями обласних олімпіад, конкурсів, турнірів, змагань у 2012-13 н.р., та їх наставників. Кращими учнями району - 2013 року було визнано: Ковальчук Вікторію, ученицю 10 класу Затурцівської ЗОШ (переможця обласної олімпіади і учасниці Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій, призера обласного конкурсу-захисту  науково-дослідницьких робіт МАН з мистецтвознавства (3 місце);  Городнюк Ольгу, ученицю 9 класу Локачинського НВК(призера обласної олімпіади з української мови і літератури (3 місце), конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН (2 місце), переможця обласного і учасника Всеукраїнського конкурсу ім. П. Яцика, призера обласного етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т. Шевченка (3 місце).
Мазурок Володимир Максимович  вручив їм одноразові стипендії голови районної державної адміністрації в розмірі 300 гр. Крім того, начальник відділу освіти Семченкова С.А. вручила матеріальну допомогу відділу освіти в розмірі 200 гр. Матеріальну допомогу було вручено й таким категоріям дітей: групі учнів (8 учнів), які вибороли ІІ-і місця на обласних предметних олімпіадах, конкурсі-захисті МАН та переможцям мовно-літературних конкурсів   в розмірі 180 гр.; учням, які зайняли ІІІ-ті місця на обласних предметних олімпіадах, конкурсах-захистах робіт МАН, турнірі, літературних конкурсах - в розмірі 100 гр.;переможцям та призерам Всеукраїнських та обласних літературних, мистецьких, конкурсів - в розмірі 50 гр. Всього на суму 5 тис.гр. Цінними подарунками було відзначено учнів за досягнення в екологічних конкурсах та спортивних змаганнях. Керуючись Положенням про преміювання педагогічних працівників району, за результативну роботу з обдарованими дітьми та підготовку учнів до районних, обласних і Всеукраїнських олімпіад, конкурсів 51 педагогу було виплачено грошову винагороду в розмірі від 1,5 тис. до 150 гр., всього на суму 18 тис. гр. З вітальним словом до присутніх звернулися Семченкова С.А., начальник відділу освіти, і Мазурок В.М., голова Локачинської райдержадміністрації. Для учасників свята учні Локачинського НВК під керівництвом Сірук Г.В., вчителя музики, підготували програму, яку вела Матулько Марія, учениця 11 класу. Пропонуємо фоторепортаж зі свята.
Переглядів: 599 | Додав: Roma | Дата: 20.05.2013 | Коментарі (0)

Відповідно до плану роботи відділу освіти 25 квітня 2013р. на базі Кисилинської ЗОШ І-ІІ ст. було проведено семінар директорів шкіл на тему: "Підвищення педагогічної майстерності - запорука самовдосконалення та самореалізації особистості вчителя". Роботу семінару відкрила Семченкова С.А., начальник відділу освіти, яка у своєму виступі акцентувала увагу на проблемі "Управління розвитком професійної компетентності вчителя", про значення методичної роботи у розвитку творчого потенціалу вчителя говорила завідувач районного методкабінету Журавлюк В.М. У семінарі взяла участь Шинкарук І.В., завідувач відділу новацій і передового педагогічного досвіду Волинського ІППО. Ірина Вікторівна виступила з темою: "Інноваційна практика - шлях до професійного становлення педагога". Досвідом роботи з проблеми підвищення педагогічної майстерності вчителів поділилась з колегами директор місцевої школи Тур Оксана Лукашівна. Презентації з досвіду роботи над науково-методичними проблемами провели вчителі: - Квік С.Я. - лауреат двох обласних конкурсів "Учитель року - 2011 і 2013"у номінаціях "Світова література" і "Предметів духовно-морального спрямування", а також лауреат VIII Всеукраїнського фестивалю-конкурсу "Учитель року з предметів духовно-морального спрямування", який проходив 28-29 березня у Національному університеті "Острозька академія", отримавши грамоти "За риторичні здібності" і "За новаторство", з проблеми "Становлення духовної особистості шляхом використання інноваційних методів навчання"; - Шумчук І.А., лауреат обласного конкурсу "Учитель року - 2012" у номінації "Біологія", з проблеми "Формування творчих здібностей учнів через використання інноваційних технологій. Крім того, Квік Світлана Ярославівна провила "майстер-клас", як вчитель основ християнської етики. Під керівництвом вчителя біології Шумчук І.А. учні 9 класу презентували проект з біології "Її величність пам'ять". Священник о.Іван Квік провів екскурсію до Свято-Михайлівської церкви с.Кисилин, архітектурної пам'ятки XVII століття і до руїн костьолу. В ході "круглого столу" керівниками шкіл було відмічено позитивний досвід роботи дирекції Кисилинської школи з організації роботи в плані вдосконалення педагогічної майстерності вчителів. Пропонуємо фотоматеріали з семінару. Дивитися в меню сайту "Фотоальбоми".
Переглядів: 622 | Додав: Roma | Дата: 29.04.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 15 »
lokachiosvita2024@gmail.com
Конструктор сайтів - uCoz