Відділ освіти, молоді та спорту Локачинської РДА
Субота, 18.05.2024, 18:29
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 33

Педагогічна преса

МОН України

Статистика

Головна » Архів матеріалів

З 22 по 24 лютого цього року  у смт Маневичі  проходив турнір з міні-футболу серед дівчат присвячений пам'яті Євгена Бубнюка. Трагічна смерть забрала талановитого тренера, який одним  із перших на Волині, і взагалі, у Західному регіоні почав розвивати  традиції жіночого футболу.
Цього разу до райцентру прибуло вісім команд і не тільки з Волині, а й з сусідніх областей:  Львівська ДЮСШ№1, Маневицька ДЮСШ, Горохівська ДЮСШ, м.Хмельницький, м.Луцьк, «Легіон», м.Львів №2 та Локачинська ДЮСШ. Дівчата 2002-го року народження  боролися за Кубок турніру.
Перший день змагань почався з перемог. Команда  дівчат Локачинського  району, здолавши опір команд Львівської ДЮСШ (5:0) та  господарів турніру – Маневицьку ДЮСШ (5:2),  відразу захопили лідерство.
Цікава боротьба точилася на другий день, який розпочався з перемог над командами Горохівської ДЮСШ(4:1)  та командою м.Львів (2:0). Тяжкою була гра з командою « Легіон» м.Луцьк,  адже сили були рівними. Лучани розпочали штурм наших воріт контратаками, це принесло  їм успіх - гол (1:0).
Однак амбітні юні футзалістки не полишали надії взяти першість у турнірі.  Вирішальною стала зустріч з суперниками  м. Хмельницький. Наші дівчата впевнено почали поєдинок і впевнено здобули перемогу з рахунком -7:0.
Як би там не було, але пік інтриги змагань припав  на останній день.   Набравши  в турнірній таблиці по 18 очок команди Локачинської та Ковельської ДЮСШ стали основними претендентами на здобуття золотих нагород.
Ці команди   зустрічаються не в перше і добре знають одне одного.  З перших хвилин гри наші спортсменки дали гідну відсіч ковельчанам і вже на 2-ій  хвилині першого періоду  рахунок став 2:0, а після перерви нападаючі гравці рахунок подвоїли -4:0.
Судячи з результату  гри, не можна сказати,   що фінал  дався легко, він був важким перш за все у  фізичному та психологічному плані. Обидві команди грали у технічний футбол, проте два швидко забиті голи надихнули наших землячок  та збентежили суперників.  Впродовж фінальної  зустрічі гравці інших команд та вболівальники  підтримували нашу команду, вигукували « Локачі - молодці !»
Друге місце у турнірі посіли ДЮСШ м. Ковель, а третє ДЮСШ м. Маневичі.
Тож Кубок пам”яті Є.Бубнюка вперше приїхав до Локач, а усі спортсмени запам”ятають цей турнір таким, який приніс багато переживань та позитивних емоцій, а саме головне - несподіванок. Дівчата ще раз зустрілися в футзальних баталіях, а тренери мали можливість поспілкуватися в приємній атмосфері традиційної маневицької гостинності.
На церемонії нагородження з рук організаторів  та спонсорів турніру отримали дипломи, золоті медалі та перехідний Кубок турніру.  Усі команди  отримали солодкі призи.
Кращими гравцями збірної команди Локачинської ДЮСШ стали : Давидчук Ольга, Давидчук Оксана (Колпитівська зош) та Бугайчук Вікторія (Бубнівська зош), яка доречі була визнана і кращим нападаючим гравцем у турнірі.
Команди роз'їхалися по домівках з гарним настроєм, а через рік дівчата знову зберуться, щоб згадати Євгена Бубнюка - людину, що присвятила своє життя добрим справам.
Вітаємо спортсменок та їх тренерів Гошія В.В. та Іванова В.М. і бажаємо нових перемог.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Директор Локачинської ДЮСШ                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Майя Веселовська

Переглядів: 522 | Додав: Roma | Дата: 11.03.2016 | Коментарі (0)

3 березня відбувся обласний етап ХV Всеукраїнського конкурсу екологічних бригад.  Локачинський район представляла агітбригада «Паросток» Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К.Липинського,  яка повністю оновила свій склад. Енергійний і запальний виступ наймолодших апгітбригадівців серед 10-ти команд: п’ятикласників Іллі Аліпова, Петра Королюка, Олександри Лазарук, Анни Маленчук, Олександри Мацібори і Вікторії Чечелюк сподобався глядачам, журі назвало їх «живчиками» і присудило 2 місце – після обласного природничого ліцею. 

Переглядів: 485 | Додав: Roma | Дата: 09.03.2016 | Коментарі (0)

25 лютого 2016 року проводився щорічний районний конкурс агітбригад, метою якого є підвищення рівня еколого-просвітницької та природоохоронної діяльності учнівських колективів екологічної просвіти загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів.  Колективи висвітлили тему «Збереження та раціональне використання земельних ресурсів».
Конкурсні виступи поєднувати різні жанри, стилі і напрями мистецтва, демонстрували власні досягнення у просвітницькій та природоохоронній діяльності. Проблеми відображалися у трагічній, гумористичній, образній, художньо-спортивній та інших формах.
У конкурсі взяли участь 6 екологічних агітбригад із загальноосвітніх шкіл: НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія», ЗОШ І-ІІІ ст. ім.В.К.Липинського с.Затурці, ЗОШ І-ІІІ ст. с.Маньків, ЗОШ І-ІІІ ст. с.Бубнів, ЗОШ І-ІІ ст. с.Губин, ЗОШ І-ІІ ст. с.П’ятикори. Перше місце виборола агітбригада «Паросток» ЗОШ І-ІІІ ст. ім.В.К.Липинського с.Затурці, друге місце – агітбригада «Земляни» ЗОШ І-ІІ ст. с.Губин, третє місце – агітбригада «Пульс» ЗОШ І-ІІ ст. с.П’ятикори.  Агітбригади НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія» «Земляни», ЗОШ І-ІІІ ст. с.Маньків «Веселка», ЗОШ І-ІІІ ст. с.Бубнів «Сполох» нагороджені грамотами відділу освіти Локачинської райдержадміністрації за активну участь в конкурсі.

Переглядів: 522 | Додав: Roma | Дата: 09.03.2016 | Коментарі (0)

21 лютого наша країна з усім світом відзначила День рідної мови. Це мова, яка робить народ народом і увічнює найтонші порухи його душі. Вона веде до вершини знань і відчиняє двері до духовної скарбниці людства.
22 лютого День рідної мови святкували і у Павловичівській ЗОШ І-ІІІ ст.. А підготували свято учнів 6 і 7 класів під керівництвом вчителя української мови та літератури Поліщук Н.Ю. Ведуча свята Нерода Ірина, учениця 6 класу розповіла про історію розвитку  і тернистий шлях української мови. У виконанні школярів звучала поезія про мову. Дівчата зачарували виконанням пісень «Мова єднання», «Діти України», «Квітуча Україна». Особливо тепло учні вітали ученицю 9 класу Маліцьку Вікторію з піснею «Українська мова». Гучними оплесками гості свята нагородили виконавців гуморесок Павла ГлазовогоМатвіюка Влада, Мазурук Анну, Мороза Богдана, Голдуна Максима, Дацюка Дмитра, Навицьку Анастасію. Затамувавши подих, присутні слухали вірш Віктора Баранова «До українців!» у виконанні учениці 10 класу Шигоріної Діани.Переборюючи утиски, приниження і навіть заборони, мова наша ожила, спалахнула, бо людина може мати тільки одну рідну мову, хоча здатна і повинна знати багато мов. Кожному істинному громадянинові України на все життя закарбуються в пам’яті рядки вірша Д.Білоуса:
Коли забув ти рідну мову,
Яка б та мова не була,
Ти втратив корінь і основу
Ти обчухрав себе дотла!
Пам’ятати це закликала присутніх ведуча свята.

Переглядів: 480 | Додав: Roma | Дата: 29.02.2016 | Коментарі (0)

І знову, у котрий вже раз
Зійшлися ми в одній родині,
Щоб пом’янути славний час,
Коли в офіру Батьківщині
Себе принесли кращі з нас

19 лютого в актовій залі НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІст.-гімназія» відбувся фестиваль військово-патріотичної пісні Герої не вмирають» серед школярів та молоді району. Фестиваль був присвячений пам’яті героїв Небесної Сотні, воїнів АТО які віддали життя за єдність України.
В програмі Фестивалю: концертна програма, виставка дитячих малюнків, плакатів на патріотичну тематику, акція «Дитячий оберіг для воїнів АТО», вручення воїнам АТО пам’ятних значків, урочиста хода та покладання квітів до фото стели пам’яті Героїв Революції Гідності та загиблих за Єдність України.
У Фестивалі взяли участь учнівські колективи Заячицівської, Зубильненської, Білопільської, Козлівської, Туминської, П’ятикорівської ЗОШ І-ІІст.; НВК «Локачинської ЗОШ І-ІІІст.-гімназія», Привітненської, Затурцівської, Колпитівської, Шельвівської, Бубнівської, Холопичівської, Павловичівської ЗОШ І-ІІІст., районного Будинку школяра.
Учасники фестивалю представили увазі глядачів пісні та поезію Т.Шевченка, які передали повноту атмосфери та емоції періоду Революції Гідності. Прониклива, трагічна і героїчна тема перенесла учасників та гостей фестивалю у ті тривожні часи та переплелася із сучасними подіями на Сході нашої держави, а щирість, артистизм, мелодійність і чудовий голос виконавців вразив всю глядацьку аудиторію.
Почесними гостями фестивалю були учасники Майдану та АТО. Саме їм були вручені символічні нагрудні значки від дітей Локачинщини.
Цей Фестиваль проводиться з метою патріотичного виховання молоді на кращих зразках поетичної та пісенної творчості. Свято всенародне, бо захисниками Вітчизни є учасники національно-визвольних рухів ХХ століття, учасники Революції гідності, добровольці і військові, волонтери, діти і дорослі — всі ті, хто в різний спосіб наближають нам перемогу.

Переглядів: 451 | Додав: Roma | Дата: 24.02.2016 | Коментарі (0)

Баскетбол – це гра без зупинок, це стукіт м'яча, це скрип кросівок, це потужність і швидкість. Навіть ігри на планшетах та смартфонах, не замінять справжньої (реальної) гри в баскетбол. Цього року ми з радістю можемо відзначити, що в цьому виді спорту ми маємо серйозний прорив. Збірна команда Локачинського району була учасником обласних змагань з баскетболу які проходили 12-14 лютого ц.р. у м.В-Волинський.На спортивному майданчику зібралися кращі представники 11 команд області . Цьогорічні змагання проходили у напруженій спортивній боротьбі. У групах команди змагалися за коловою системою. Здобувши перемогу у третій групі над командами Любешівського та Турійського районів, наші спортсмени пробились до фінальної частини. За результатами ігор ще у двох групах до фіналу також потрапили команда м. В-Волинський та команда мЛуцька «Волиньбаскет». У фіналі наша команда першу гру зіграла із неодноразовим призером обласних Першостей - командою м.В-Волинський. У цьому двобої з рахунком 56:48 баскетболісти Локачинського району отримали перемогу. Проте не в нашу користь закінчилась зустріч з командою м.Луцька, де ми поступились у рахунку. Після фінального свистка тренерський склад , гравці та вболівальники не змогла стримати радості. Збірна Локачинського району до складу якої увійшли спортсмени: Гура Антон, Тимчук Олександр,Хамежук Юрій, Панасюк Андрій, Костючко Олександр, Баран Станіслав, Сахарчук Дмитро, Літвінчук Владислав, Скавронський Назар – учні НВК «Локачинська зош І-ІІІ ст.-гімназія» Костючко Володимир,Дейнеко Владислав, Ткачук Михайло, Лишук Віктор,Малюк Микола-учні Страрозагорівської зош доказала всім, що сьогодні може скласти гідну конкуренцію найсильнішим командам області.Наша команда здобула срібну нагороду. Вихованці вчителів фізичної культури Савчука В.Д.,Дурика М.Ю. та тренера-викладача Локачинської ДЮСШ - Калиша П.Ю підтвердили належну технічну та тактичну підготовку, проявили наполегливість, яка допомогла стати однією сильною командою, здатною гідно виступати на змаганнях вищого рівня. Спортсмени отримали дипломи за свої спортивні досягнення.
В подальшому ми сподіваємося стати свідками нових перемог та красивих дружніх поєдинків.

Переглядів: 423 | Додав: Roma | Дата: 16.02.2016 | Коментарі (0)

Вітаємо Войчук Л.Й., директора районного Будинку школяра, із врученням їй Премії Верховної Ради України, яку 10 лютого 2016 року в урочистій обстановці вручили їй Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич  та  Голова Комітету з питань сім‘ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний. Лауреатами щорічної Премії за період з 2008 по 2014 роки стали 206 педагогів.
Серед лауреатів Премії за 2015 рік 13 представників системи загальної середньої освіти; троє - професійно-технічної; п'ятеро – дошкільної; восьмеро позашкільної освіти. Бажаємо Вам подальших творчих досягнень, міцного здоров'я та особистого щастя.

 

Переглядів: 418 | Додав: Roma | Дата: 12.02.2016 | Коментарі (0)

Протягом останніх трьох тижнів проходили змагання з баскетболу за програмою «ХІV Cпортивні ігри школярів району». У змаганнях взяли участь понад 150 учнів, які представляли 15 команд загальноосвітніх шкіл району : 9 команд юнаків та 6 команд дівчат . Баскетбольні зустрічі серед юнаків проходили у міжшкільних зонах. До фінальної частини вийшли переможці груп, а саме команди Старозагорівської, Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. та НВК «Локачинська зош І-ІІІ ст.- гімназія». 11 лютого на базі Локачинського НВК зіграні фінальні зустрічі, що викликали чималий інтерес гравців та вболівальників. Захоплюючим було протистояння основних суперників команд НВК смт.Локачі та с.Старий Загорів. Ця зустріч відбулись у напруженій боротьбі. Протягом всіх періодів рахунок залишався рівним. Спортсмени обох команд продемонстрували не аби яке завзяття та спортивний потенціал. Прагнення до перемоги та трішки успіху – і переможці визначені. Один влучний кидок Гури Антона вивів команду локачан на перше місце. Якщо позаминулого тижня в центрі уваги були юнаки, то 5 лютого ц.р. змагалися дівчата..Представниці 6 загальноосвітніх шкіл – смт.Локачі, с.Старий Загорів, с.Шельвів, с.Затурці, с.Маньків та с. Колпитів розіграли командну першість. Спочатку ігри проходили у групах за коловою системою. У фінальній частині зіграні стикові ігри, які і визничили переможців та призерів. У підсумку команди розділили місця наступним чином
Юнаки
І місце – НВК «Локачинська зош І-ІІІ ст.- гімназія
ІІ місце – Старозагорів зош
ІІІ місце – Затурцівська зош
VІ-VІ місце – Замличівська, Шельмівська,Колпитівська зош І-ІІІст.
VІІ-ХІ місце –Маньківська, Холопичівська, Привітненська зош І-ІІІст
дівчата
І місце НВК «Локачинська зош І-ІІІ ст.- гімназія
ІІ місце Колпитівська зош І-ІІІ ст.
ІІІ місце Старозагорівська зош І-ІІІ ст
ІV місце Маньківська зош І-ІІІ ст
V місце Затурцівська зош І-ІІІ ст
V І місце Шельвівська зош І-ІІІ ст
Дирекція та педагогічні колективи загальноосвітніх шкіл с.Маньків, с.Колпитів та смт.Локачі забезпечили належні умови для проведення даного заходу.

 

Переглядів: 437 | Додав: Roma | Дата: 12.02.2016 | Коментарі (0)

Пам’ятайте, що на цій планеті,
Відколи сотворив її пан Бог,
Ще не було епохи для поетів,
Але були поети для епох
Ліна Костенко

Саме ці слова якнайяскравіше характеризують постать великого Кобзаря, людини світлого розуму, чистих помислів і трагічної долі, 202-річчя від дня народження якого ми будемо відзначати 9 березня цього року. 10 лютого в гостинній залі Локачинській школі-гімназії відбулося щорічне традиційне районне свято-конкурс присвячене Тарасу Григоровичу Шевченку - Великому Кобзарю, Велету духу, національному пророку, Титану українства . А ще це свято – особливе, тому що воно зі сльозами на очах, тому що шевченківське слово в наш час вмить відродилося та засяяло по – новому: зі скорботою, трагедією, надією. Портрет Шевченка та його вірші стали частиною Майдану, Революції гідності, її душею. Шевченко знову пробудив відданість, гідність та патріотизм. Сьогодні його вірші засяяли новими гранями. Кожен учасник конкурсної програми декламував свій улюблений вірш Т. Г. Шевченка і вплітав його у символічний вінок вдячності та вічної шани нашому Пророку. Гаряча любов до знедоленого рідного краю звучали у кожному слові, кожному рядку його безсмертних творів: “Лічу в неволі дні і ночі , “Іван Підкова”, “Бандуристе, орле сизий”, “Думка”, “Перебендя”, “І виріс я на чужині”, “І мертвим і живим”, “До Основ’яненка” та інших. Саме їх конкурсанти вибрали для прочитання. У святі – конкурсі «Вінок Кобзареві» брали участь 39 учнів 2 - 11 класів загальноосвітніх шкіл району. Наші учасники - справжні поціновувачі та знавці поетичного слова та невмирущого голосу Великого Кобзаря. Переможцями конкурсу читців творів Т.Г. Шевченка в чотирьох номінаціях стали: Імісце - Черняк Максим – НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІст.-гімназія»; - Жаловага Ірина – НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІст.-гімназія» - Мартинюк Максим – Білопільська ЗОШ І-ІІст.; - Крутій Богдана - НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІст.-гімназія»; - Андрійчук Світлана- Колпитівська ЗОШ І-ІІІст.; - Сахарчук Марія - НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІст.-гімназія»; - Фордюк Діана - НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІст.-гімназія»; - Жаловага Аліна - НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІст.-гімназія». ІІ місце – Арсенік Юлія – Озютичівська ЗОШ І-ІІст.; - Блажевський Артем – Холопичівська ЗОШ І-ІІІст.; - Приходько Катерина – Козлівська ЗОШ І-ІІст.; - Квік Олександр – Кисилинська ЗОШ І-ІІст.; - Левчук Дмитро – Замличівська ЗОШ І-ІІІст.; - Петренко Богдана – НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІст.-гімназія»; - Марчук Катерина – Затурцівська ЗОШ І-ІІІст.; - Гаврилюк Роман – Кисилинська ЗОШ І-ІІст.; - Мельничук Костянтин – Замличівська ЗОШ І-ІІІст.; ІІІ місце – Пиньковська Соломія – Коритницька ЗОШ І-ІІст.; - Зозуля Анастасія – Білопільська ЗОШ І-ІІст.; - Дорощук Анастасія – Затурцівська ЗОШ І-ІІІст.; - Романчук Софія – Холопичівська ЗОШ І-ІІІст.; - Шозда Дарина – Туминська ЗОШ І-ІІст.; - Дудко Вікторія – Конюхівська ЗОШ І-ІІІст.; - Соколюк Ірина – Зубильненська ЗОШ І-ІІст.; - Баран Ірина – Шельвівська ЗОШ І-ІІІст.; - Таровська Богдана – Озютичівська ЗОШ І-ІІст.; - Петрук Марія – Маньківська ЗОШ І-ІІІст. Щира подяка усім учасникам цього дійства за активну життєву позицію, за любов до Тарасового слова, яким він пробудив у народі його національну гідність, самоусвідомлення.Отож, читайте і перечитуйте Шевченкове слово, вивчайте його творчість, станьте гідними його заповідей і мрій!

 

 

Переглядів: 513 | Додав: Roma | Дата: 12.02.2016 | Коментарі (0)

У народі кажуть: «У здоровому тілі - здоровий дух»,. Здоровий дух наших спортсменів вдається підтримати завдяки різноманітним змаганням, олімпіадам та спортивним конкурсам. Відповідно до календарного плану спортивно – масових заходів відділу освіти на 2016 рік 22 - 23 лютого на базі загальноосвітньої школи с.Козлів пройшли районні змагання з настільного тенісу серед школярів . В них взяли участь 10 команд ЗОШ І-ІІ ст. та 9 команд ЗОШ І-ІІІ ст. Змагання командно-особисті. Команди були поділені на три групи. Ігри у групах проводились за коловою системою. Хороший рівень фізичної та технічної підготовки показали учні Заячицівської, Козлівської, Озютичівської ЗОШ І – ІІ ст. , Колпитівської, Бубнівської ЗОШ І-ІІІ ст., НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст-гімназія». Серед юнаків перемогу отримали: Барчук Владислав ( Бубнівська зош І-ІІІ ст») та Курило Михайло (Заячицівська ЗОШ І-ІІ ст.), які впевнено обіграли всіх своїх суперників і зайняли І місце. Другі місця посіли:Курило Михайло (Заячицівська зош І-ІІ ст) та Літвінчук Антон (Колпитівська зош І-ІІІ ст), на третій сходинці- Пашкуда Дмитро (Козлівська зош І-ІІ ст) та Клименко Владислав (Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст-гімназія) Призерами змагань серед дівчат стали Шагоріна Діана ( Павловичівська ЗОШ І-ІІІ ст), Голюк Анастасія (Озютичівська зош І-ІІ ст). Давидчук Анастасія (Колпитівська зош І-ІІІ ст), Луцюк Іванна (Губинська зош І-ІІ ст), Лісецька Софія (Затурцівська зош І-ІІІ ст.) Бендас Аліса (Козлівська зош І-ІІ ст) . Хорошу технічну підготовку підтвердив гравець команди НВК «Локачинська зош І-ІІІ ст.–гімназія» - Грек Дмитро , який брав участь у змаганнях в особистому заліку. Підсумовуючи результати змагань серед юнаків та дівчат командний залік має такий вигляд : серед ЗОШ І-ІІІ ст. І місце – команду Колпитівської ЗОШ ІІ місце – команду Бубнівської ЗОШ ІІІ місце – команду НВК «Локачинська ЗОШ-гімназія» серед ЗОШ І – ІІ ст. : І місце – команду Заячицівської ЗОШ ІІ місце – команду Козлівської ЗОШ ІІІ місце – команду Озютичівської ЗОШ Переможці та призери першості отримали грамоти відділу освіти Локачинської районної державної адміністрації Вітаємо переможців та їх тренерів і бажаємо нових перемог.

                                     

Переглядів: 417 | Додав: Roma | Дата: 29.01.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 14 15 »
lokachiosvita2024@gmail.com
Конструктор сайтів - uCoz